Lyckligt hemma igen........
Tummis kom till oss på Hudiksvalls Kattsamarit från Saltvik i december 2020. Han har nu hittat hem igen...bl a tack vare ett inlägg på en FB grupp och matte som inte gav upp sökandet. 
Nu vet vi att han lämnade sitt hem några kilometer söder om Saltvik redan i augusti 2020 då familjen var tillfälligt bortrest men hade kattvakt. Det händer ganska ofta att katter gör så eller att de blir skrämda av något och kommer vilse. 
December 2020 dök han upp i Saltvik, hungrig och mager,  samt med en gammal skada ovanför ett öga. Tummis var öronmärkt men inte registrerad vilket vi  tyvärr ser att det är mycket vanligt både för äldre och yngre katter. Dessutom blir örontatueringen svår att tyda efter några  år och för chip behövs en särskild "scanner".
Många kattägare tror att det är registrerat när veterinären gjort märkningen men så är det tyvärr inte. 
Vi har haft Tummis sedan december 2020 och för några dagar sedan blev vi kontaktade av hans matte. 
Hon hade, då han inte kom hem i augusti, letat länge i omgivningarna men då familjen bor lite avsides trodde de att något rovdjur sannolikt varit framme. 
Matte fick nyligen tips att söka på FBgruppen "Saltvik" som hon inte kände till och där fanns han ! 
Finns många FBgrupper både om försvunna/upphittade djur och många med mer allmän information i både mindre och större områden. 
Tummis har varit borta nästan ett år men är nu hemma hos sin familj och han verkar tycka det är underbart. Sover med familjens barn, trivs med sina kattkompisar, bl a en kullsyster,  och har inspekterat sitt revir. 
Vi är så glada att denna underbart  härliga, goa, keliga, mysiga 11 åriga katt hittat hem dit där han bott sedan han var kattunge.